Som vanligt så närmar vi oss ett läge av året som är direkt ohälsosamt för många av oss. Det handlar om dels höstens ankomst, som så förrädiskt är så vacker, som på något konstigt sätt försöker få en att glömma att det är en kall, hård och lång vinter som kommer att komma. Det är lite självplågeri att försöka njuta av hösten, för man vet alltid att den kommer vara kort och man vet alltid vad den kommer att lämna efter sig. Det är inte något som gör mig mer pigg eller fylld av energi, snarare tvärtom. Det är därför som jag i år tänkt att besegra tröttheten som kommer varje vinter, som ett brev på posten.

Jag går grönsaksvägen
Jag vet inte hur många gånger jag fick höra det som ung, att det var grönsakerna som var nyckel till att må bra. Det var grönsakerna som på något mystiskt sätt kunde erbjuda nyckeln till ett hälsosamt och välmående liv, där man har fullt av energi och mer mest allmänt bra hela tiden. Men som alla andra så har det aldrig varit grönsakerna som har varit ett dominerande inslag i kosten, och det kanske är så att det är det jag får betala för nu. Det är det som gör att min kropp inte är redo för den hårda vintern. Det är av den anledningen som jag har tänkt att verkligen smälla in grönsaker i min kost, och jag har tänkt att göra det på lite olika sätt. Förhoppningen är att jag hittar det som fungerar bäst för mig.

De faktiska grönsakerna
Jag kommer att göra rockader i grönsaksdiskarna i affärerna. Det kommer att bli mitt andra hem, där jag verkligen kommer att äta mig igenom utbudet och söka efter det som gör mig mest pigg och glad. Problemet är bara att det finns många grönsaker som jag inte tycker om, och det i sin tur får mig att rygga tillbaka lite. Men med rätt motivation så kommer man komma långt, och därför tänker jag inte vika mig. Jag ska prova allt. Dessutom är det ju fullt möjligt att använda sig av grönsaker på olika sätt i maträtter, så de kan kanske bli riktigt goda när de är tillagade.

Den råa saften
Jag vet inte riktigt om ni vet vad det är för något, men en råsaftcentrifug är liksom pressar ur all den saft som olika saker innehåller. Den är väldigt fördelaktig att använda just till grönsaker, för att få riktigt härliga safter, helt naturliga och nyttiga. Det går dessutom bra att blanda olika grönsaker, så det behöver inte nödvändigtvis bli äckligt heller, snarare gott. Jag har testat min centrifug några gånger och det har verkligen gett resultat som jag inte direkt förväntade mig.

Super Greens
Det här är ett hälsotillskott som enligt beskrivningen ska ge kroppen en superboost. Det låter ju precis som det jag behöver, och därför har jag köpt hem några påsar Super greens från svenskhalsokost.se. Det ska bli intressant att prova, och det var faktiskt inte bara de utlovade effekterna som övertalade mig, själva produkten påminde mig om en av mina favoritfilmer, där denna scen kommer ifrån.