pizzaInnan jag skaffade mig hund så satte jag en ära i att laga mat. Spännande recept med bra råvaror, saker som gärna fick ta tid. Men efter att Mölle blev en del av mitt liv så har det inte blivit så mycket av den varan. Jag har helt enkelt inte tid, och det händer numera till och med att jag köper färdigrätter och värmer i micron. Beställa hem pizza gör jag typ fem gånger mer nu än för fem år sedan. Inte så att det blir varje dag, men sådär 3-6 gånger per månad kan det allt bli. Nu vill jag inte att någon ska tro att jag äter som en ungkarl, men mer bekväm av mig har jag blivit.

Men då och då tar jag mig ändå tid att laga något mer avancerat, bara för att inte helt förlora förmågan. Det är dock lite svårt, och varje gång känns det som om jag nästan får börja om från början. De matlagningsredskap som jag hanterade så flyhänt en gång i tiden vet jag knappt hur de fungerar numera, något som gör mig lite ledsen.

Ledsen vill jag inte vara, så jag har bestämt mig för att på allvar börja laga mat på riktigt igen. För fem år sedan var jag nybliven hundägare och hade mycket att lära, vilket gjorde att det tog extra energi. Men numera vet jag hur en hund ska skötas, och det är nog mest lathet som gör att jag knappt lagar avancerad mat längre. Så det finns inga ursäkter. Ingen mer färdigmat och inga mer pizzor, och minst en avancerad middag per vecka.