mölle

Mölle kommer aldrig behöva bära skor

Även om det kanske låter som världens dummaste titel så är det något som man som hundägare bör tänka på. Jag som är ute och springer med hunden mycket måste definitivt göra det, och anledningen är rätt så självklar, när man kommer på den. Det är obekvämt även för människor att springa på hårda underlag som asfalt och liknande om man inte har bra skor. Det samma gäller då också för hundar. Med den skillnaden att hundar inte har på sig bekväma löparskor. Mycket springande på asfalt är inte bra för tassarna. Tvärtom, det är mycket dåligt, och inte bara för tassarna; hundens ben kommer att belastas onödigt mycket och kan leda till allvarliga skador på sikt.

Så när jag är ute och springer med Mölle så undviker jag asfalt och hårda underlag och springer ute i det gröna så mycket som möjligt. Det är inte direkt någon större uppoffring, tvärtom. Det är ju bra mycket trevligare att springa ute i naturen, och precis som för hundar är det inte bra för människor att springa för mycket på hårda underlag. Det alldeles oavsett om man har bra löparskor eller inte.

Förhoppningsvis är det här något som de flesta hundägare är väl medvetna om. Men det skadar inte att försöka informera lite extra. Som de flesta seriösa hundägare vill jag att Sveriges hundar ska må bra, och det här är bara en av många saker som jag tycker det är viktigt att känna till. Men det finns givetvis en hel massa annat också.