Det är nästan så att man inte behöver träna om man har hund. Det sker nästan av sig själv; speciellt när man har en stor och aktiv hundras som jag. En schäfer måste leva ett aktivt liv för att må bra, och självklart vill jag det! Jag var väl medveten om att det skulle ta mycket av både tid och energi att bli schäferägare, speciellt som singel. Men det var en uppoffring jag var fullt beredd att göra och jag ångrar absolut ingenting. De få nackdelar som finns uppvägs mer än väl av fördelarna.

Men ett av skälen till att jag skaffade hund var att jag ville kunna känna mig säker utomhus på kvällarna, och då ofta när jag var ute och sprang. Det är något som Mölle mer än väl har levt upp till, och resultatet är att jag numera löptränar oftare och mer regelbundet än innan. Detta i kombination med hundträning gör att jag rör på mig mycket mer än tidigare och är i bättre form än någonsin. Att skaffa hund var det perfekta sättet för mig att komma i toppform.

Det är inte bara jag som kommer i form av det hela, utan även lilla (stora!) Mölle. Maken till frisk och pigg hund får du leta efter, och jag kan nästan säga det samma om mig själv. De fem år jag har haft hund har varit de fem friskaste i mitt liv, och jag tror aldrig jag känt mig lika pigg heller. Att ha hund tar tid, men ger energi så du kan utnyttja din dag bättre.