linfröoljaJag är noga med att jag får i mig alla vitaminer och annat som kroppen behöver för att må bra. Om jag inte kan göra det genom kosten så använder jag mig av kosttillskott, och en sak som jag äter tillskott av är linfröolja som innehåller en stor andel fleromättade omega-3-fettsyror. Tidigare har jag ätit det som olja, men jag gillar varken smaken eller konsistensen så jag blev väldigt glad när jag insåg att man kan köpa linfröolja i form av kapslar. Det var på vitapost.se som jag hittade kapslarna, och inte bara det – det är ekologiskt också. Så om ni också hellre föredrar kapslar så tycker jag att ni ska surfa in på den sidan. De har en massa annan hälsokost också, och det är fraktfritt om man handlar för över 100 kronor.

Linfröolja kan man för övrigt också ge till hundar. Det har debatterats om huruvida det är bra eller inte eftersom linfrön ju faktiskt är giftiga, men de är precis lika giftiga för människor som för hundar och det handlar bara om hur mycket man ger. Om man håller sig till den rekommenderade dosen så får man de positiva effekterna av linfröoljan, och det får även hundar. Jag ger dock en annan typ av olja till Mölle, men jag skulle inte ha några problem att ge honom linfröolja ifall jag nu inte hade hittat en annan olja som enligt mig har fler hälsofördelar just när det gäller hundar.

Det är ju ganska mycket som vi äter som är giftigt för oss om vi får i oss för stora mängder av det, så det gäller väl med allt att man har sunt förnuft och att man följer de rekommendationer som finns.