Min hund Mölle har jag haft i fem år nu, och det är första gången i mitt liv jag haft en hund. Så jag tänkte att jag skulle försöka lista ut vad som är bäst och vad som är sämst med att vara hundägare.

Det bästa:
Nästan allting egentligen. Mölle är den trognaste vän man kan ha och intelligentare än många människor jag känner. Han finns ständigt där för mig och vi har en massa roligt tillsammans. Att bara välja en sak som är det bästa med att vara hundägare är så otroligt svårt, men jag gör ett försök. För att vara lite pragmatisk: det bästa med att vara hundägare är att man har en vän och beskyddare med sig när man är ute och springer. Det gäller speciellt om man är ute och springer på kvällarna när det börjat mörkna. Även om risken för överfall är minimal så är det ändå en trygghetskänsla.

Det sämsta:
En lika svår fråga att besvara nästan, för det finns knappt något som är det sämsta med att vara hundägare. Många skulle nog säga att det är att man måste gå ut och rasta den även om det spöregnar eller råder halv snöstorm ute, och det är klart. Det är inte det roligaste. Men å andra sidan: det gör att man kommer ut och rör på sig även om vädret inte är så bra. I stället skulle jag nog säga att det är kostnaderna. Mölle är ju en schäfer och alltså rätt så stor, så hundmat kostar en del. Sedan är det försäkringen, och alla andra saker som tillkommer. Det kostar att ha hund, men är värt det.